Je Haar In Model.nl | Geknipt voor het hele gezin! | M 06- 20 11 04 30

Welkom

Protocol i.v.m. coronavirus

Nieuws

Even voorstellen

25 jaar.. mijn verhaal

Producten en behandelingen

Workshops

Bruids- of feestkapsel

Haar doneren

Samenwerking met Omring

Prijslijst

Stempelkaart

Hoofdluis

 

September 1995 - september 2020

 

 

25 jaar geleden koos ik een weg waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds zo blij mee ben!
Als klein meisje droomde ik er van om kapster te worden. En ondanks de opmerkingen als: "daar verdien je niet zoveel mee" of "dat verandert nog wel als je groter wordt" bleef ik bij mijn standpunt dat ik echt ooit als kapster zou willen werken. 

In juni 1995 was ik net 16 jaar en had mijn LBO- Mavo diploma op zak. Eindelijk was het zover.. nu kon ik mijn beroepsopleiding kiezen en leren waar ik altijd al zo naar had uitgekeken!
Waar leeftijdsgenoten vaak nog geen idee hadden wist ik het zeker!
Het Dudok College in Hilversum was de plek waar ik de kappersopleiding zou volgen. Volgens het leersysteem van toen: "het leerlingwezen" Dit hield in 4 dagen in de week werken en 1 dag naar school.

Vol enthousiastme stapte ik op mijnfiets naar kapsalon Cor Rempe in Weesp waar ik graag wilde werken: en ik werd aangenomen! Wat was ik blij met mijn eerste baan in de kapsalon!!
Nu klaar om het vak te leren. In de vakantieperiode kennis kunnen maken met mijn nieuwe collega's en in de salon de dagelijkse gang van zaken inmiddels ervaren. En of ik nou stond te vegen, haren wassen, kopje koffie brengen of het mooie werk van collega's afkijkenin alles ging het enthousiastme verder want ik werkte eindelijk op de plek waar ik als meisje al naar toe wilde!

Vanaf 1 augustus kwam ik officieel in dienst en nu, 25 jaar geleden begon ik met mijn opleiding. Met ontzettend veel plezier en in een onwijs gezellig team heb ik daar heel veel geleerd! In juni 1998 rondde ik de opleiding "allroud kappen" volledig af.
In maart 1999 kocht ik een huis in Hoorn en vanwege de afstand betekende dit dat ik op zoek moest naar een andere werkplek.
Gelukkig bleek dat geen probleem en kon ik vrij snel beginnen bij kapsalon de Plataan Haarmode in Hoorn Kersenboogerd. Met veel moeite nam ik afscheid van de salon in Weesp maar ook zeer gemotiveerd startte ik in Hoorn. Ook hier heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan binnen een leuk team.
Toen deze kapsalon bleek te gaan sluiten kon ik al snel bij een kapsalon in 't centrum van Hoorn terecht.
Helaas bleek deze salon op termijn niet de plek waar ik verder wilde en ben ik toen uit het vak gestapt om te bedenken wat ik dan wilde gaan doen.
Toen ik vervolgens naast mijn toenmalige baan steeds meer in de avonden en de weekenden wilde kappen kwam ik tot de conclusie dat ik het kappersvak erg miste.
Ik stond te popelen om weer te beginnen maar wilde niet weer opnieuw beginnen in een salon.

Zo kwam ik dan ook op het besluit om een lang gekoesterde wens nu uit te laten komen: ik startte mijn eigen bedrijf en ging als ambulante kapster aan de slag:
zo ben ik op 1 september 2006 met Je haar in model.nl van start gegaan. Nu precies 14 jaar geleden. Ook van deze beslissing heb ik nog geen moment spijt gehad: Het persoonlijke contact met klanten en de afwisselende locaties het blijft zó leuk! Of klanten hulpbehoevend zin of het gemak ervaren een kapster te laten komen voor het hele gezin, ik heb de eer mensen weer een mooi kapsel te mogen geven en tegelijkertijd een gezellig gesprek te kunnen voeren in ieders eigen vertrouwde omgeving. Veel verschillende mensen met veel verschillende verhalen. Veel lachen en soms ook huilen.. alle momenten komen voorbij. Dit maakt mijn werk juist zo bijzonder en leerzaam. Want ook in dit vak blijf ik leren, de tijden veranderen en als kapster zal je ook mee moeten gaan in deze verandering. Daarom volg ik nog steeds cursussen en workshops om bij te blijven. daarnaast houd ik op deze manier ook contact met collega kappers waar ik nog regelmatig ideeën en ervaringen mee uitwissel. De coronatijd en de intelligente lockdown deed mij nog meer beseffen dat ik in het juiste vak zat en hoe ik alle klanten zo ontzettend miste! Gelukkig sprak ik online veel collega kappers in dezelfde situatie en konden we elkaar er doorheen slepen.

Zo dankbaar voor alle mooie jaren die ik in dit heerlijke vak heb gehad en nog steeds heb, wil ik álle klanten bedanken voor (vaak al jarenlang) het vertrouwen dat mij wordt gegeven en de gastvrijheid waarmee ik elke keer weer wordt ontvangen.
Lieve mensen zo ontzettend bedankt dankzij jullie blijft mijn liefde voor het vak nog elke dag groeien en hopelijk kan en mag ik dit werk nog heel lang blijven doen!


Tot ziens bij Je haar in model.nl!